MEDIA

In fotbal, atitudinea este mai importanta decat talentul! 


Autor: Giani Boldeanu,

sport mental coach la GB SPORT PERFORMANCE 

   Mai mulți fotbaliști au întrebat ce trebuie să facă pentru a deveni mari jucători.Există câteva lucruri care îi fac pe jucători să aibă succes; aceste lucruri nu sunt genetice și oricine le poate învăța și nu necesită talent. În acest articol voi scrie despre una dintre aceste calități: atitudinea.


  Ce este atitudinea?


  Dispoziția sau starea ta de spirit, ceea ce simți și gândești despre ceva.Atitudinea joacă un rol foarte important în viața noastră. Atitudinea ne poate schimba viața și comportamentul în câteva secunde- atitudinea ta poate schimba rezultatul acțiunilor tale. Atitudinea este contagioasă și îi poate afecta pe cei din jurul tău într-un mod bun sau rău.Prin urmare, ai opțiunea de a fi fericit, pozitiv și optimist sau poți fi pesimist și negativist.În fiecare echipă de fotbal există jucători care creează o atmosferă bună în jurul lor, aducându-i împreună pe toți jucătorii în momentele dificile. Acești jucători au puterea de a schimba rezultatele prin atitudinea lor pozitivă, de cele mai multe ori aceștia sunt căpitanii echipei. O atitudine pozitivă vă va oferi recompense în toate aspectele vieții: cariera sportivă, viața personală și publică, finanțe și sănătate.

   Talentul fără o atitudine bună/pozitivă nu te va face un jucător de top.

   Majoritatea antrenorilor preferă jucătorii cu o atitudine pozitivă și mai puțin talent. De ce? Pentru că jucătorii foarte talentați au, în majoritatea cazurilor, și o atitudine proastă și o personalitate dificilă, sunt greu de antrenat și controlat și au dificultăți în a se integra și acomoda în echipe noi. Atitudinea proastă a unui jucător poate distruge întreaga echipă.Probabil că veți găsi jucători cu o atitudine greșita care au devenit jucători de top, cum ar fi: Mario Balotelli, Suarez, dar există și jucători foarte talentați care au dispărut brusc din fotbalul de top din cauza atitudinii lor.

   Dacă ești un jucător foarte talentat și nu faci parte din prima echipă sau nu ai avut succes în probe, probabil că atitudinea ta nu este cea potrivită. Încercați să vă verificați atitudinea și să vă schimbați.

  O atitudine proastă înseamnă :

-agresiune verbală și fizică împotriva colegilor de echipă, adversarilor, antrenorilor, managerilor, arbitrilor și fanilor;

- a da vina pe echipa ta pentru greșelile și eșecurile tale;

-gândirea negativă despre tine însuți și despre echipa ta ;

- atitudine egoistă față de echipa ta ;

- gândire negativă ;

- convingeri negative ;

- atitudine de învins ;

- anxietate;

- comportament lipsit de respect față de coechipieri și antrenori;

- frustrare;

- dezamăgire, si lista poate continua ...

   Fotbalul este un joc de echipă și unii jucători cred că sunt mai buni decât coechipierii lor, dar realitatea este alta, fără echipă nu vor putea să își folosească abilitățile și să obțină rezultate. Jucătorii cu atitudine bună ajută echipa cei cu atitudine proastă vor distruge echipa.


  De ce avem o atitudine proastă?

Compararea ta sau a modului în care joci cu ceilalți te face să te crezi cel mai bun sau cel mai slab, în ambele cazuri îți va aduce o atitudine proastă. De ce? Pentru că îți va da un sentiment de inferioritate sau superioritate față de coechipierii tăi. Nu ar trebui să te compari cu ceilalți pentru că fiecare individ este diferit nu putem fi toți la fel. Așteptări nerealiste de la tine și de la coechipierii tăi. Încearcă întotdeauna să îți păstrezi obiectivele realiste. Nu te poți aștepta să câștigi fiecare meci sau fiecare competiție, cineva trebuie să piardă.Atunci când rezultatul nu se termină așa cum v-ați așteptat evitați o atitudine negativa. În schimb, încercați să gândiți într-un mod pozitiv și să vă reveniți rapid pentru următorul meci.

   Conflictele nerezolvate cu coechipierii și antrenorii pot avea un impact negativ asupra ta, a echipei și a clubului. Încercați să vă rezolvați conflictele cât mai repede posibil și într-o manieră plăcută, cereți-vă scuze chiar dacă nu a fost vina dumneavoastră.Închiderea conflictului vă va da liniște și vă va ajuta să aveți o atitudine pozitivă, încercați să treceți peste conflict și să uitați de el.


   În concluzie, atitudinea nu este ceva cu care ne naștem, nu este genetică. Atitudinea noastră este modelată de experiențele noastre de viață, de mentalitate, de cultură și de convingerile de sine. Lucrul bun este că ne putem schimba atitudinea și putem deveni de succes în toate aspectele vieții.

  Va rog sa dati un share acestui articol !

 

Daca doriti sa faceti mental coaching pentru a va imbunatati performanta sportiva , puteti sa ne contactati la adresa de email

info@gbsportperformance.com

sau la numarul de telefon : 0044 0758 4247887

pagina noastra de web este  www.gbsportperformance.com