"Jucătorii români refuză să discute cu psihologul". Verdictul dur al lui Giani Boldeanu, mental coach. "N-au mentalitate de învingători"
"Jucătorii români refuză să discute cu psihologul". Verdictul dur al lui Giano Boldeanu, mental coaching la GB Sport Performance. Naționala U19 a ratat incredibil calificarea la Turul de Elită, Denis Alibec nu-și revine. De ce ne ratăm de fiecare dată la potou?
Proiect unic în România - ARADON
ARAD. Academia de fotbal UTA Arad se adaptează cerinţelor şi vine în întâmpinarea viitorilor fotbalişti cu o serie de provocări. Astfel, începând din luna august, jucătorii de la grupa 2004 (antrenori: Dinu Donca şi Adrian Ungur) beneficiază de antrenamente mentale, individuale şi cu echipa. Proiectul reprezintă o premieră pentru fotbalul românesc, fiind pus în practică [...]
UTA are prima academie din istoria fotbalului românesc care face antrenament mental cu jucătorii
In luna august, academia celor de la UTA a început un proiect în colaborare cu Giani Boldeanu, care este mental coach la GB Sport Performance (www.gbsportperformance.com).
Analiză! Cum s-a schimbat Simona Halep din punct de vedere psihologic la Roland Garros
Dr. psiholog Alberto Cei şi mental coach-ul Giani Boldeanu de la gbsportperformance.com au analizat schimbarea de atitudine a Simonei Halep la Roland Garros, acolo unde a reuşit să câştige primul său turneu de Mare Şlem. Înainte de a câştiga primul Grand Slam la Roland-Garros, prima victorie a carierei sale, Simona a avut o experienţă foarte amară.
Drumul spre vârf pentru Cornel Musat, unul dintre cei mai titraţi karateka din România
Am sa incep povestea unui campion mondial, European si national de Karate prin a-l cita pe presedintele presedintele Federatiei Europene de Karate Traditional, sensei Vladimir Iorga: "Cornel Musat este unul dintre cei trei oameni de karate din lume pe care ii apreciez si stimez foarte mult.
De ce nu-și revine Denis Alibec. Verdictul specialiștilor: "Îi trebuie un program psihologic pentru a învăța să se autocontroleze. E victima stresului competitiv". Chiar el și-a făcut un tatuaj nou: "Ineffable!"
Transferat de la Astra, anul trecut, în ianuarie, pentru 1.700.000 de euro, Denis Alibec traversează o formă oribilă, în ciuda pasei de gol din FCSB - CFR Cluj 1-1. În acest sezon, șeptarul a marcat un singur gol în Liga I (cu Gaz Metan) și două goluri în Europa (toate cu Viktoria Plzen, 4-1 în deplasare, din penalty/ preliminariile Champions League; 3-0 cu cehii, acasă, în primul meci din Liga Europa).
Could Romanian football come home? The consequences of short-term thinking and the gaps to close
Romanians have had, in recent years, little to no reason to be proud of their home football, whether they consider the national team or the clubs' international performances. However, more fans are attending Superliga's matches, although they see roughly the same football quality. And who...
Cum sa te pregătești (psihologic) mental pentru trialuri sau probe de joc?
Un articol de :Giani Boldeanu mental performance coach at GB Sport Performance E-mail: info@gbsportperformance.com Ești frustrat de faptul că te antrenezi foarte mult si ca efortul tău este anulat de blocajele mentale din timpul jocurilor / competițiilor ?Ai senzația că stomacul ți se strânge într-un ghem și nu poți gândi limpede, că ești atât de încordat când pășești pe terenul de fotbal înainte de a începe meciul?
Mental coaching, întrebări si răspunsuri
Un articol de :Giani Boldeanu mental performance coach at GB Sport Performance E-mail: info@gbsportperformance.com Antrenamentul mental este procesul prin care jucătorul se pregătește să facă fata psihic situațiilor care se întâmpla in timpul jocului, antrenamentului si in viata de zi cu zi.De exemplu sa gândească pozitiv, sa își revină rapid
Supraevaluarea tinerelor talente din fotbal
An article by :Giani Boldeanu mental performance coach at GB Sport Performance E-mail: info@gbsportperformance.com Ziarele, radioul și televiziunea transformă peste noapte tinerii jucători talentați în superstaruri, supraevaluându-i și comparându-i cu jucători cunoscuți care au un stil de joc sau o poziție în teren asemănătoare.
Este copilul tău pregătit să joace fotbal competitiv?
An article by :Giani Boldeanu mental performance coach at GB Sport Performance E-mail: info@gbsportperformance.com Cum să știi dacă copilul tău are abilitățile și calitățile necesare pentru a deveni jucător profesionist? În primul rând, trebuie să observați dacă interesul numărul unu al copilului dumneavoastră este fotbalul.
Atitudinea este totul pentru a deveni un jucător de fotbal de top
An article by :Giani Boldeanu mental performance coach at GB Sport Performance E-mail: info@gbsportperformance.com Mai mulți fotbaliști au întrebat ce trebuie să facă pentru a deveni mari jucători.Există câteva lucruri care îi fac pe jucători să aibă succes; aceste lucruri nu sunt genetice și oricine le poate învăța și nu necesită talent.
The ability to focus in football is one of the most important skills you must develop as a player
An article by :Giani Boldeanu mental performance coach at GB Sport Performance If you are on the football field playing and you mind is wandering somewhere else, you will not be able to perform at your maximum capacity.
Cum poate ajuta un mental performance coach echipele sportive sa devina de succes?
Un articol de , Giani Boldeanu mental performance coach la GB Sport Performance Consolidarea echipei - Dezvoltarea chimiei în echipă este esențială pentru ca întreaga echipă să fie pe aceeași lungime de undă și să lucreze pentru un obiectiv comun. A juca în echipă înseamnă a pune obiectivele echipei mai presus de obiectivele personale.
Analiza psihologica a echipei naționale de fotbal a României
Articol de Giani Boldeanu, mental performance coach la GB Sport Performance www.gbsportperformance.com Starea de spirit a unei echipe se reflectă în starea de spirit predominantă împărtășită de jucătorii din vestiar. Această stare de spirit este o dovadă clară a modului în care jucătorii își definesc situația lor actuală în echipa de club si de-asemenea in cadrul echipei naționale.
De ce majoritatea jucatorilor de fotbal nu reusesc sa ajunga jucatori profesionisti?
Un articol de :Giani Boldeanu mental performance coach la GB Sport Performance Sunt foarte multe cărți, video si articole pe internet care ne explica cel mai simplu mod de a reuși in fotbal, nimic nu mai este un secret.
Într-un spectacol remarcabil de determinare și muncă asiduă, Sara Sitar, cap de serie numărul unu, a cucerit etapa finală a Master Junior „Road to Torino,” desfășurată concomitent cu prestigioasele Nitto ATP Finals. Reprezentanta clubului Canottieri Padova și antrenată de echipa Tennis Palladio 98, Sitar a demonstrat că viitorul tenisului este pe mâini sigure, dominând categoria Under 13.
Un parcurs impresionant
De la începutul competiției, Sitar a fost favorită nu doar pe hârtie, ci și pe teren, unde și-a impus jocul cu o stăpânire rar întâlnită la această vârstă. În primul tur, a avut o victorie fulgerătoare împotriva Mariei Grazia Nannerini, pe care a învins-o cu un categoric 6-1, 6-0. Această primă etapă a fost doar preludiul unei ascensiuni impresionante.
În sferturile de finală, confruntarea cu Camilla Cecchia s-a dovedit mai provocatoare, dar Sitar a demonstrat o reziliență excepțională, câștigând cu scorul de 6-7(3), 6-4, 10-6. Duelul, marcat de schimburi intense și reveniri spectaculoase, a scos la iveală maturitatea mentală a tinerei jucătoare.
Semifinala împotriva Emmei Lanzoni a fost un alt moment definitoriu al turneului. Cu un joc precis și un control impecabil al mingii, Sitar a dominat cu 6-3, 6-1, garantându-și locul în finală.
O victorie memorabilă
În ultimul act al competiției, Sitar s-a confruntat cu Marth Lilli, o adversară redutabilă. În ciuda presiunii inerente unui asemenea moment, tânăra sportivă și-a păstrat calmul, învingând-o cu scorul de 6-3, 6-4. Această victorie nu doar că i-a adus trofeul, ci a confirmat-o ca una dintre cele mai promițătoare tinere talente din tenisul italian si romanesc.
Semnificația succesului
Victoria Sarei Sitar la „Road to Torino” reprezintă mai mult decât un triumf individual; este un simbol al investiției în tineri sportivi și al angajamentului echipelor de antrenori de a cultiva excelența. Performanța ei servește drept inspirație pentru alți tineri care visează să urmeze o carieră în tenis.
Pe măsură ce reflectoarele se sting asupra acestei competiții, o întrebare persistă: cât de departe poate merge Sara Sitar? Dacă acest turneu este un indiciu, răspunsul este limpede – până la cele mai înalte culmi ale succesului sportiv.
#gianiboldeanu #tennispalladio98 #tp98 #canottieripadova #padova #tennis #masterjunior #roadtotorino #NittoATPFinals
Facebook Sara Sitar
București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Focșani, Piatra Neamț, Drobeta-Turnu Severin, Târgoviște, Reșița, Tulcea, Alba Iulia, Deva.
Copyright ©GB SPORT PERFORMANCE All Rights Reserved